ILIJADA I ODISEJA PDF

Ilijada has 11 ratings and 0 reviews: Published by Sejtarija, pages, Hardcover. ILIJADA I ODISEJASLIČNOSTI Motivi: motivi hrabrih i mudrih junaka Mjesto i vrijeme radnje: iako iako se ne događaju u isto vrijeme (Odiseja nakon Ilijade). Ilijada I Odiseja Homer. 83 likes. Book. Ilijada I Odiseja Homer. Privacy · Terms. About. Ilijada I Odiseja Homer. Book. 83 people like this topic. Want to like this.

Author: Kazragal Kigakree
Country: Antigua & Barbuda
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 25 May 2015
Pages: 52
PDF File Size: 9.76 Mb
ePub File Size: 16.27 Mb
ISBN: 285-2-26540-983-6
Downloads: 73953
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kazrakree

Return to Book Page. Alenka rated odieeja it was ok Dec 29, Goodreads helps you keep track of books you want to read. Hardcoverpages.

Pred gradom se sastanu s kozarom Melantejemkoji Odiseja izgrdi i udari ga nogom u bedro. Sutradan ujutro doveze se Telemah sa svojim drugovima do Itake; drugovi se odvezu ravno u grad, a on sam ode drugim putem k Eumeju.

This book is not yet featured on Listopia. On sada otera i Odiseja i njegove drugove jer vidi da su to ljudi koje bogovi mrze i oni krenu prema zapadu. Kad se spremao na taj put, umre mu u Kirkinom dvorima drug Elpenor. Tomislav Stankovic rated it it ioijada ok Jan 04, Atena, prijateljica Odisejeva, odlazi na Itaku u liku Menta, tafskoga vladara.

  FOSTEX CR 500 MANUAL PDF

Ilijada I Odiseja

Kristina rated it it was amazing Aug 25, Onda ugleda mnoge stare junakinje: Drugovi ga zatim nateraju te se iskrca na otok Trinakiju, gde je bog Helije imao svoja goveda i ovce. Tada iznenada dolazi na vrata Odisejev sin Telemah. Eis West rated it it was ok Sep 02, Odisej lako nategne luk i prostreli svih 12 sekira. I Telemah odlazi na spavanje. Osim toga, u ep je umetnut i motiv o sinu koji ide u potragu za ocem 1—4.

Ilijada: Odiseja by Srebren Dizdar

Telemah je za to prekoreva, ali ga Odisej umiri. Odisej izgradi splav i krene na put. Odisej ostane ovde i pomoli se boginji.

Open Preview See a Problem? Tamo je sa svojim ljudim provalio u kiktonski grad izmar. Thanks for telling us about the problem. Refresh and try again. Dragana marked it as to-read Sep 14, Za vreme igre padne Nausikaji lopta u more: Kad su ilijasa obavile svoj posao, pozabave se loptom.

Kad se Odisej oprao i obukao, postao oiseja lep kao bog. Tada daje sinu uputstva. Drugi projekti Wikimedia Commons. Just a moment while we sign you in to your Goodreads account. I Melanteja stigne kazna.

  CARTOMAGIE IMPROMPTUE ALDO COLOMBINI PDF

Robinje spremaju Odiseju toplu kupku. Luka Kajinic added it Sep 24, Ujutro ode Odisej sa sinom Telemahom, govedarom i svinjarom da vidi oca Laerta. Tada Penelopa naredi Eurikleji da strancu opere noge.

Ova stranica je zadnji put izmijenjena Ivan added it Mar 30, Nakon obavljena posla pojede dva Odisejeva druga.

Odisej priredi zabavu s pesmom i igrom da se u gradu ne bi dosetili da su prosci pobijeni. Preview — Ilijada by Srebren Dizdar. Bojana rated it did not like it Dec 27,